Χειρουργική επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών

Χειρουργική επέμβαση για μόνιμη αλλαγή του χρώματος των ματιών

Γνωρίζατε ότι έχετε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τη χειρουργική επέμβαση και τους φακούς επαφής στο αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας; Αναμφίβολα θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι χρησιμοποιούμε ένα πολύ ασφαλές λέιζερ για να αλλάξουμε το χρώμα των ματιών σας. Επιπλέον, αυτό το λέιζερ μπορεί να αλλάξει το χρώμα των ματιών σας τόσο με επιτυχία όσο και φυσικά. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που μπορεί να γίνει για να αλλάξει το φυσικό χρώμα της ίριδάς σας με οποιονδήποτε τρόπο. Από την άλλη πλευρά, οι αυθόρμητες αλλαγές στο χρώμα των ματιών μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας ποικιλίας ιατρικών καταστάσεων ή θεραπειών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων οφθαλμικών ασθενειών, φαρμάκων και άλλων.Το χρώμα της ίριδας μπορεί να κυμαίνεται από ανοιχτό καφέ έως μαύρο. Λόγω του φαινομένου Tyndall, η ίριδα μπορεί να φαίνεται μπλε, πράσινη ή φουντουκιά, ανάλογα με το πώς το φως διαχέεται στο στρώμα της ίριδας.

Αν και η γενετική του χρώματος των ματιών είναι πολύ περίπλοκη, μπορεί να είναι δυνατό.

στο μέλλον να αλλάξετε το φυσικό χρώμα της ίριδας ενός ατόμου σε λιγότερο από ένα λεπτό χρησιμοποιώντας μια μη επεμβατική θεραπεία με λέιζερ που αφαιρεί τη χρωστική ουσία ενδοφλεβίως.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν το χρώμα των ματιών τους. Η γενετική καθορίζει το χρώμα των ματιών. Το έγχρωμο μέρος του ματιού ονομάζεται ίριδα. Το μέγεθος της κόρης ελέγχεται από την ίριδα, η οποία είναι ένας μυς που μεγαλώνει και συρρικνώνεται ανάλογα με το πόσο φως υπάρχει γύρω. Το πόσο σκούρα είναι τα μάτια σας εξαρτάται από το πόση μελανίνη υπάρχει στην ίριδά σας. Υπάρχει πολύ χρώμα στα καστανά μάτια, αλλά δεν υπάρχει πολύ στα μπλε μάτια. Όταν η απόχρωση, ο κορεσμός και η αξία αθροίζονται όλα μαζί, δημιουργείται αντίληψη του χρώματος (φωτεινά μάτια).

\"Χειρουργική

Η χειρουργική επέμβαση είναι μια επιθετική επιλογή για μακροχρόνια 

Υπάρχουν κυρίως δύο ειδών. Η κερατοχρωματισμός είναι ένας τρόπος να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης εμφύτευσης ίριδας, μια προσθετική ίριδα διαφορετικού χρώματος τοποθετείται στο μάτι. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία τραυματισμών στα μάτια και άλλων προβλημάτων, αλλά τώρα οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για τα οφέλη ομορφιάς του. Οι ειδικοί λένε, ωστόσο, ότι καμία από αυτές τις διαδικασίες δεν έχει εγκριθεί από τον FDA. Μπορεί επίσης να συμβούν σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα όπως τύφλωση, γλαύκωμα και φλεγμονή.

Εάν πάρετε το φάρμακο και στη συνέχεια παρατηρήσετε ότι το χρώμα των ματιών σας έχει αλλάξει, καλέστε τον γιατρό που σας έδωσε το φάρμακο.

>

Είναι ασφαλές να κάνετε επέμβαση με λέιζερ για να αλλάξετε το χρώμα των ματιών;

Οι μόνιμοι τρόποι για να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης ίριδας, μελάγχρωση κερατοειδούς και αλλαγή χρώματος ματιών με λέιζερ. Σίγουρα, η επιλογή αλλαγής χρώματος ματιών με λέιζερ είναι ο πιο ασφαλής και φυσικός τρόπος εάν χρησιμοποιεί το \”Φωτιστικά.\”

Πώς να αποκτήσετε ένα Χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης ίριδας για την αλλαγή του χρώματος των ματιών

Η επέμβαση εμφύτευσης ίριδας είναι μια μη νοσοκομειακή διαδικασία κατά την οποία μια ψεύτικη ίριδα τοποθετείται στο μάτι ενώ ο ασθενής είναι υπό τοπική αναισθησία.

Το 1956, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να διορθωθούν προβλήματα με την ίριδα που προκαλούνται από γενετικές ανωμαλίες, ασθένεια ή τραυματισμό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα εμφυτεύματα διαφράγματος φακού ίριδας μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των φυσικών λειτουργιών της ίριδας, όπως η μείωση της αντανάκλασης και η βελτίωση της όρασης.

Υπάρχουν διάφορα είδη προσθετικών εμφυτευμάτων ίριδας που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της όρασης. Ένα από αυτά είναι μια θεραπεία κατά την οποία μια προσθετική ίριδα τοποθετείται στο μάτι. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία προβλημάτων με την ίριδα, όπως ο αλμπινισμός και η ανιριδία. Αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε μόνιμα το χρώμα των ματιών σας για λόγους εμφάνισης. Η επέμβαση εμφύτευσης ίριδας περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας ψεύτικης ίριδας για να αντικαταστήσει μια που δεν αναπτύσσεται σωστά ή που έχει καταστραφεί σε ατύχημα. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να γίνει για να κάνει κάποιον να φαίνεται καλύτερα, όπως η αλλαγή του χρώματος των ματιών του.

Η FDA δεν έχει εγκρίνει τη χρήση εμφυτευμάτων τεχνητής ίριδας για μη ιατρικούς λόγους, επειδή είναι επικίνδυνα.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος, η χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης ίριδας γίνεται συχνά ταυτόχρονα με χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης φακού ή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς. Τα εμφυτεύματα ίριδας που χρησιμοποιούνται για μη ιατρικούς ή κοσμητικούς λόγους πιστεύεται ότι είναι πολύ επικίνδυνα, επομένως ο FDA στις Ηνωμένες Πολιτείες τα απαγορεύει. Υπάρχει πιθανότητα να έχετε λιγότερη όραση ή να τυφλωθείτε και οι τραυματισμοί του κερατοειδούς μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όρασης και καταρράκτη. Η αλλαγή του χρώματος των ματιών σας είναι πιο πιθανή για να σε κάνει να χάσεις την όρασή σου ή να τυφλωθείς παρά για να φαίνεσαι καλύτερα.

\"εγχείρηση

Ένα εμφύτευμα ίριδας πρέπει να χορηγείται μόνο σε άτομα που έχουν προβλήματα με την ίριδά τους και δεν έχουν καθαρό φακό.

< p>Οι περισσότεροι γιατροί προτιμούν το μάτι να έχει καταρράκτη, χωρίς φακό (αφακικό) ή τεχνητό φακό προκειμένου να είναι υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης ίριδας (ψευδοφακική).

Άτομα που δεν έχουν Η ίριδα αλλά να έχει καθαρό φακό δεν είναι καλοί υποψήφιοι για εμφυτεύματα ίριδας επειδή ένας φακός εργασίας δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο για να διορθώσει μια ίριδα που λείπει. Ο κίνδυνος προβλημάτων με τα λειτουργικά εμφυτεύματα ίριδας είναι χαμηλότερος από τον κίνδυνο προβλημάτων με τα εμφυτεύματα καλλυντικής ίριδας. Ακολουθούν ορισμένοι από τους κινδύνους των εμφυτευμάτων ίριδας:

  • Το γλαύκωμα και ο καταρράκτης μπορεί να προκληθούν από υψηλή ενδοφθάλμια πίεση.
  • Όταν ο κερατοειδής πληγώνεται, δυσκολεύει την ορατότητα. .
  • Η φλεγμονή των ματιών προκαλεί θολή όραση και δάκρυα.

Η χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης ίριδας είναι διαθέσιμη σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Συνιστάται ιδιαίτερα από τον Dr.Mete ότι πρέπει να γνωρίζετε αυτή τη χειρουργική επέμβαση!!!!

Κατασκευάστηκε για να διορθώσει ή να αντικαταστήσει την ίριδα όταν ήταν πληγωμένη ή άρρωστη. Επειδή όμως μπορεί να αλλάξει μόνιμα το χρώμα των ματιών, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν απλώς να φαίνονται διαφορετικά.

Υπάρχει μια σειρά από κινδύνους που ενέχει αυτή η επέμβαση.

Αξιόπιστη πηγή. διαπίστωσε ότι τα άτομα που έβαλαν εμφυτεύματα ίριδας για να φαίνονται καλύτερα είχαν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα όπως:

  1. Ερεθισμός του ματιού
  2. Πλήρωση του κερατοειδούς
  3. Ο καταρράκτης από γλαύκωμα μπορεί να προκαλέσει μερική απώλεια όρασης ή τύφλωση.

Αυτή τη στιγμή, αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης δεν επιτρέπεται στις ΗΠΑ και δεν έχουν γίνει κλινικές δοκιμές που να αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλές.

Έγχρωμοι φακοί επαφής

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν έγχρωμους φακούς επαφής και άλλα 84 εκατομμύρια έχουν προσπαθήσει να το κάνουν. Σχεδόν το 90% των ανθρώπων που φορούν έγχρωμους φακούς ήθελαν τα μάτια τους να πηγαίνουν από το σκοτάδι στο ανοιχτό.

Δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με τις έγχρωμες επαφές. Πρέπει να φροντίζονται καθημερινά, συχνά φαίνονται περίεργα και μπορεί να προκαλέσουν πόνο στα μάτια και προβλήματα ξηροφθαλμίας. Οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των ματιών τους για τα καλά με τα εμφυτεύματα ίριδας. Από την άλλη πλευρά, τα εμφυτεύματα έχουν αφαιρεθεί από το σώμα των ανθρώπων περισσότερες από μία φορές λόγω σοβαρών προβλημάτων.

Τατουάζ στον κερατοειδή ή κερατομελάγχρωση

Γίνεται με έγχυση ή τατουάζ χρωστικής ουσίας στο κερατοειδής για να κάνει την ίριδα να φαίνεται σαν να έχει διαφορετικά χρώματα. Αυτή η θεραπεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για τη θεραπεία της θολότητας του κερατοειδούς που προκαλείται από λεύκωμα ή κερατίτιδα, δεν προορίζεται να αλλάξει το χρώμα του ματιού για αισθητικούς λόγους. Είναι μια ημιμόνιμη επιλογή, αλλά μπορεί να προκαλέσει μόλυνση του κερατοειδούς, ευαισθησία στο φως και ο βολβός του ματιού μπορεί να κολλήσει στο άνοιγμα του πρόσθιου θαλάμου.

Αλλάξτε το χρώμα των ματιών χρησιμοποιώντας θεραπεία με λέιζερ lumineyes.

Το λέιζερ Lumineyes αφαιρεί χρωστικές από την επιφάνεια της ίριδας, αποκαλύπτοντας τα μπλε και πράσινα χρώματα που κρύβονται πίσω από τη μελανίνη. Η μέθοδος laser δεν περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση και χρησιμοποιείται χωρίς να βλάπτει το μάτι. Η διαδικασία αλλάζει το χρώμα των ματιών για τα καλά, αλλά μπορεί να χρειαστούν πολλές θεραπείες για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Προς το παρόν, η διαδικασία \”αλλαγής χρώματος των ματιών με λέιζερ\”, την οποία ο Δρ Μέτε αποκαλεί \”My lumineyes\”, είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε υγιή, φυσικά αποτελέσματα. Το λέιζερ είναι ασφαλές και δίνει φυσικά αποτελέσματα για μόνιμη αλλαγή του χρώματος των ματιών σας.

Εάν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας για εμφάνιση, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα. Εκτός από τους έγχρωμους φακούς επαφής, το ανώτερο στρώμα της μελανίνης (χρωστική ουσία) του ματιού, που ελέγχει το χρώμα και την απόχρωση του ματιού, μπορεί να αλλάξει μόνιμα. Αυτό κάνει ένα καστανό μάτι μόνιμα μπλε.

Είναι δυνατόν να αλλάξω το χρώμα των ματιών μου με φυσικό τρόπο;

Δεν μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της ίριδάς σας με φυσικό τρόπο; τρόπος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ιατρικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αλλαγή χρώματος των ματιών από μόνα τους, όπως:

  • Ετεροχρωμική ιριδοκυκλίτιδα του Fuchs (φλεγμονή ορισμένων ιστών του ματιού, συμπεριλαμβανομένης της ίριδας)
  • Σύνδρομο διασποράς χρωστικής (απώλεια χρωστικής)
  • Η ραγοειδίτιδα είναι μια φλεγμονή του μεσαίου στρώματος του βολβού του ματιού.

Τα μάτια σας μπορεί να φαίνονται διαφορετικά για έναν αριθμό. των λόγων. Μπορεί να κάνουν την κόρη να μεγαλώσει, να βάλουν περισσότερο αίμα στο μάτι ή να κάνουν έναν δακτύλιο γύρω από τον κερατοειδή. Τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν το χρώμα της ίριδας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις.

Η ετεροχρωμική ιριδοκυκλίτιδα Fuchs

Η ετεροχρωμική ιριδοκυκλίτιδα Fuchs προκαλείται από φλεγμονή στο μπροστινό μέρος του ματιού. Παρόλο που η ασθένεια δεν είναι πλήρως κατανοητή, οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις της. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα με ετεροχρωμική ιριδοκυκλίτιδα Fuchs μπορεί να χάσουν χρώμα από την ίριδα του προσβεβλημένου ματιού. Αυτό θα μπορούσε να κάνει κάποιον των οποίων τα μάτια είναι φυσικά καστανά να φαίνονται σαν να έχουν μπλε μάτια. Δυστυχώς, ο καταρράκτης και το γλαύκωμα έχουν συνδεθεί με αυτή τη διαταραχή.

PDS (σύνδρομο διασποράς χρωστικής)

Το PDS (σύνδρομο διασποράς χρωστικής) είναι πιο συχνό σε νεαρούς άνδρες που έχουν μυωπία στο το παρελθόν. Σε αυτή την περίπτωση, τα χρωστικά κύτταρα αφήνουν πραγματικά πίσω την ίριδα. Αυτό θα μπορούσε να κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο φωτεινά και η αλλαγή θα μπορούσε να φαίνεται ανομοιόμορφη σε ορισμένες περιπτώσεις. Το πρόβλημα προκαλείται συχνά από γλαύκωμα και τα μάτια του ασθενούς θα χρειαστούν σχεδόν σίγουρα θεραπεία για να παραμείνουν υγιή.

Τα μάτια σας μπορεί επίσης να αλλάξουν καθώς μεγαλώνετε. Δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη αλλαγή στο χρώμα των ματιών σας, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο ξεθώριασμα. Αυτό είναι πιο αισθητό σε άτομα με μπλε ή πράσινα μάτια, αλλά μπορεί επίσης να έχει κάποια επίδραση σε άτομα με πιο σκούρες ίριδες. Παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό, οι ηλικιωμένοι με ανοιχτόχρωμα μάτια θα πρέπει να προσέχουν για πρώιμα σημάδια καταρράκτη, τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να παρατηρηθούν.

Αν και καμία από αυτές τις ασθένειες δεν προκαλεί μεγάλες αλλαγές στα μάτια. χρώμα, είναι τα πιο κοινά. Ορισμένες πολύ σπάνιες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν παρόμοιες αλλαγές. Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει πάντα να επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες. Αυτό περιλαμβάνει την παρατήρηση τυχόν αλλαγών στον τρόπο που βλέπετε ή στο πώς φαίνονται τα μάτια σας. Η θόλωση, ένας περίεργος δακτύλιος γύρω από τον κερατοειδή, νέες κηλίδες στην ίριδα ή μια αλλαγή στο χρώμα των ματιών σας μπορεί να είναι σημάδια ιατρικού προβλήματος που πρέπει να εξεταστεί.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top