Хирургия за промяна на цвета на очите

Операция за трайна промяна на цвета на очите

Знаете ли, че имате алтернативи освен операция и контактни лещи за да промените цвета на очите си? Без съмнение ще се изненадате да научите, че ние използваме много безопасен лазер за промяна на цвета на очите ви. Освен това този лазер може да промени цвета на очите ви както успешно, така и естествено. Няма абсолютно нищо, което може да се направи, за да се промени по какъвто и да е начин естественият цвят на вашия ирис. От друга страна, спонтанните промени в цвета на очите може да са резултат от различни медицински състояния или лечения, включително някои очни заболявания, лекарства и други. Цветът на ириса може да варира от светлокафяв до черен. Поради ефекта на Тиндал ирисът може да изглежда син, зелен или лешников в зависимост от това как светлината е разпръсната в стромата на ириса.

Въпреки че генетиката на цвета на очите е много сложна, може да е възможно в бъдеще да промените естествения цвят на ириса на човек за по-малко от минута с помощта на неинвазивна лазерна терапия, която премахва пигмента интравенозно.

Много хора искат да променят цвета на очите си. Генетиката определя цвета на очите. Цветната част на окото се нарича ирис. Размерът на зеницата се контролира от ириса, който е мускул, който расте и се свива в зависимост от това колко светлина има наоколо. Колко тъмни са очите ви зависи от това колко меланин има в ириса ви. В кафявите очи има много цвят, но в сините очи няма много. Когато оттенъкът, наситеността и стойността се добавят заедно, се създава възприятие на цвета (lumineyes).

\"лазерна

Хирургията е агресивен вариант за дългосрочно (постоянна промяна на цвета на очите)

Има главно два вида. Кератопигментацията е начин да промените цвета на очите си. По време на операция за имплантиране на ирис в окото се поставя протезен ирис с различен цвят. Първоначално е бил използван за лечение на наранявания на очите и други проблеми, но сега хората го използват заради ползите за красотата. Експертите обаче казват, че нито една от тези процедури не е одобрена от FDA. Може също да възникнат сериозни проблеми с очите като слепота, глаукома и възпаление.

Ако вземете лекарството и след това забележите, че цветът на очите ви се е променил, обадете се на лекаря, който ви е дал лекарството.

Безопасно ли е да се подложите на лазерна операция за промяна на цвета на очите?

Постоянните начини за промяна на цвета на очите ви включват операция за имплантиране на ирис, пигментация на роговицата и лазерна промяна на цвета на очите. Със сигурност лазерната хирургия за промяна на цвета на очите е най-безопасният и естествен начин, ако използва \”Lumineyes.\”

Как да получите Операция за имплантиране на ирис за промяна на цвета на очите

Операцията за имплантиране на ирис е извънболнична процедура, при която фалшив ирис се поставя в око, докато пациентът е под локална анестезия.

През 1956 г. този метод е използван за първи път за отстраняване на проблеми с ириса, причинени от вродени дефекти, заболяване или нараняване. Изследователите откриха, че диафрагмените импланти на ирисова леща могат да помогнат за възстановяване на естествените функции на ириса, като намаляване на отблясъците и подобряване на зрението.

Има различни видове протезни импланти на ириса, които се използват за подобряване на зрението. Едно от тях е лечение, при което в окото се поставя протезен ирис. Първоначално се използва за лечение на проблеми с ириса, като албинизъм и аниридия. Но не можете да промените цвета на очите си за постоянно поради външни причини. Операцията за имплантиране на ирис включва поставяне на фалшив ирис, който да замени този, който не расте правилно или е бил повреден при злополука. Може да се направи и операция, за да се направи някой да изглежда по-добре, като например промяна на цвета на очите му.

FDA не е одобрила използването на изкуствени импланти на ириса по немедицински причини, защото са опасни.

За да се намали рискът, операцията за имплантиране на ирис често се извършва едновременно с операция за катаракта, операция за имплантиране на леща или операция за трансплантация на роговица. Ирисовите импланти, използвани по немедицински или козметични причини, се смятат за много опасни, така че FDA в Съединените щати ги забранява. Има шанс да имате по-малко зрение или да ослепеете, а нараняванията на роговицата могат да причинят проблеми със зрението и катаракта. Промяната на цвета на очите ви е по-вероятно за да загубите зрението си или да ослепеете, отколкото за да изглеждате по-добре.

\"операция

Ирисов имплант трябва да се поставя само на хора, които имат проблеми с ириса и нямат прозрачни лещи.

< p>Повечето лекари предпочитат окото да има катаракта, без леща (афакия) или изкуствена леща, за да бъде кандидат за операция за имплантиране на ирис (псевдофакия).

Хора, които нямат ирис, но имат прозрачна леща, не са добри кандидати за ирисови импланти, тъй като работеща леща не трябва да бъде излагана на риск за коригиране на липсващ ирис. Рискът от проблеми с функционални ирисови импланти е по-нисък от риска от проблеми с козметични ирисови импланти. Ето някои от рисковете от имплантите на ириса:

  • Глаукомата и катарактата могат да бъдат причинени от високо вътреочно налягане.
  • Когато роговицата се нарани, това затруднява виждането .
  • Възпалението на очите причинява замъглено зрение и сълзи.

Операция за имплантиране на ирис е достъпна в някои части на света. Д-р Мете силно препоръчва да сте наясно с тази операция!!!!

Направен е за фиксиране или замяна на ириса, когато е наранен или болен. Но тъй като може да промени цвета на очите за постоянно, става все по-популярен сред хората, които просто искат да изглеждат различно.

Има редица рискове, свързани с тази операция.

Доверен източник установиха, че хората, които са получили импланти на ириса, за да изглеждат по-добре, са по-склонни да имат проблеми като:

  1. Дразнене на окото
  2. Рана на роговицата
  3. Глаукомната катаракта може да причини частична загуба на зрение или слепота.

В момента този вид операция не е разрешена в САЩ и няма клинични тестове, които да показват, че е безопасна.

Цветни контактни лещи

Повече от 30 милиона души по света използват цветни контактни лещи, а други 84 милиона са се опитали да го направят. Почти 90% от хората, които носят цветни лещи, искат очите им да преминат от тъмни към светли.

За съжаление, има някои проблеми с цветните контактни лещи. Те трябва да се грижат всеки ден, често изглеждат странно и могат да причинят болка в очите и проблеми със сухота в очите. Хората могат да променят завинаги цвета на очите си с импланти на ириса. От друга страна, имплантите са изваждани от телата на хората повече от веднъж поради сериозни проблеми.

Татуиране на роговицата или кератопигментация

Извършва се чрез инжектиране или татуиране на пигмент в роговица, за да изглежда ирисът, сякаш има различни цветове. Това лечение, което за първи път е използвано за лечение на помътняване на роговицата, причинено от левкома или кератит, не е предназначено да промени цвета на окото по козметични причини. Това е полупостоянен вариант, но може да причини инфекция на роговицата, чувствителност към светлина и очната ябълка може да заседне в отвора на предната камера.

Промяна на цвета на очите с помощта на лазерна терапия lumineyes

Лазерът Lumineyes премахва пигментите от повърхността на ириса, разкривайки сините и зелените цветове, които са скрити зад меланина. Лазерният метод не е хирургичен и се използва без увреждане на окото. Процесът променя цвета на очите завинаги, но може да са необходими много лечения, за да получите желаните резултати. Засега процедурата за „лазерна промяна на цвета на очите“, която д-р Мете нарича „Моите светещи очи“, е най-добрият начин за постигане на здрави, естествени резултати. Лазерът е безопасен и дава естествени резултати за трайна промяна на цвета на очите ви.

Ако искате да промените цвета на очите си за външен вид, можете да направите няколко неща. В допълнение към цветните контактни лещи, горният слой меланин (пигмент) на окото, който контролира цвета и оттенъка на окото, може да бъде постоянно променян. Това превръща кафявото око в постоянно синьо.

Възможно ли е да променя цвета на очите си по естествен начин?

Не можете да промените цвета на ириса си по естествен начин начин. Но има редица медицински състояния, които могат да накарат очите да променят цвета си сами, като например:

  • хетерохромен иридоциклит на Фукс (възпаление на определени тъкани на окото, включително ириса)
  • Синдром на пигментна дисперсия (загуба на пигмент)
  • Увеитът е възпаление на средния слой на очната ябълка.

Вашите очи може да изглеждат различно за известно време от причини. Те могат да увеличат зеницата, да вкарат повече кръв в окото или да направят пръстен около роговицата. Повечето от тези неща не променят цвета на ириса. Все пак има няколко изключения.

Хетерохромен иридоциклит на Фукс

Хетерохромен иридоциклит на Фукс се причинява от възпаление в предната част на окото. Въпреки че болестта не е напълно разбрана, хората често съобщават за нейните симптоми и последици. В някои случаи хората с хетерохромен иридоциклит на Fuchs могат да загубят цвета на ириса на засегнатото око. Това може да накара някой, чиито очи са естествено кафяви, да изглежда като със сини очи. За съжаление, катаракта и глаукома са свързани с това разстройство.

PDS (синдром на пигментна дисперсия)

PDS (синдром на пигментна дисперсия) е най-често при млади мъже, които са били късогледи в минало. В този случай пигментните клетки наистина напускат ириса. Това може да направи очите да изглеждат по-ярки и промяната може да изглежда неравномерна в някои ситуации. Проблемът често се причинява от глаукома и почти сигурно очите на пациента ще се нуждаят от лечение, за да останат здрави. Очите ви също може да се променят, когато остареете. Не трябва да има голяма промяна в цвета на очите ви, но може да забележите известно избледняване. Това е по-забележимо при хора със сини или зелени очи, но може да има известен ефект и при хора с по-тъмен ирис. Въпреки че повечето хора смятат, че това е нормално, възрастните хора със светли очи трябва да внимават за ранни признаци на катаракта, които може да са по-трудни за забелязване.

Въпреки че нито едно от тези заболявания не причинява големи промени в очите цвят, те са най-често срещаните. Някои много редки заболявания могат да причинят подобни промени. Като общо правило, винаги трябва да посещавате своя очен лекар, ако имате някакви притеснения. Това включва забелязване на всякакви промени в това как виждате или как изглеждат очите ви. Помътняване, странен пръстен около роговицата, нови петна по ириса или промяна в цвета на очите ви може да са признаци на медицински проблем, който трябва да се разгледа.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top