Chirurgia cu laser pentru ochi pentru tratamentul bolilor oculare

Tipurile de laser pentru ochi sunt utilizate în chirurgia cu laser pentru a trata tulburările oculare. Nu toate operațiile cu laserul ochilor sunt create egale. În funcție de vederea existentă a individului, vârsta, stilul de viață, forma corneei și o varietate de alte criterii, medicul acestuia poate prescrie oricare dintre mai multe tipuri de intervenții chirurgicale cu laser. Laserele nu sunt folosite doar pentru corectarea vederii. De asemenea, laserele sunt folosite pentru tratamentul glaucomului, tulburărilor retiniene, problemelor canalelor oculare, bolilor makula etc. Ultimele lasere cu tehnologie nouă sunt folosite pentru schimbarea culorii ochilor. Acest nou laser 8G are un caracter unic pentru a viza numai melanina celule care îi oferă pentru a proteja sănătatea ochilor. Pentru mai multe proceduri cu laser chirurgie de schimbare a culorii ochilor , urmați-ne.

\"laser

Ce este mai exact chirurgia oculară cu laser?

Chirurgia oculară cu laser este un tratament medical care poate vindeca o varietate de boli care afectează vederea. Operația cu laser a ochilor nu este pentru toată lumea. Persoanele cu tulburări medicale specifice, alegeri ale stilului de viață sau variabile de mediu pot să nu fie candidați pentru operație. Operația cu laser a ochilor, ca orice altă procedură medicală, prezintă pericole. Acestea sunt adesea ușoare până la moderat inconfortabile și vor dispărea cu un tratament adecvat și cu timpul.

În majoritatea situațiilor, chirurgia oculară cu laser presupune ca un chirurg să taie un lambou foarte subțire pe suprafața corneei, ridicând clapa, și apoi reglarea ochiului cu un laser pentru a concentra în mod corespunzător undele luminoase pe retină.

Viziunea își revine în decurs de două zile și, în mod normal, orice efecte ulterioare durează două până la trei săptămâni pentru a se recupera complet. Individul ar trebui să se consulte cu medicul său înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale. Tipurile de laser pentru ochi trebuie înțelese, precum și informații despre probleme. După cum am menționat anterior, o metodă diferită este laser chirurgia de schimbare a culorii ochilor pentru produse cosmetice pentru culoarea ochilor.

Care sunt diferitele tipuri de lasere pentru ochi?

Nu toate operațiunile cu laserul ochi sunt create egale. În funcție de vederea existentă a individului, vârsta, stilul de viață, forma corneei și o varietate de alte criterii, medicul acestuia poate prescrie oricare dintre mai multe tipuri de intervenții chirurgicale cu laser. LASIK este cel mai răspândit. Țesutul corneei este alterat în timpul intervenției chirurgicale pentru a permite razelor de lumină să ajungă în retină. LASIK este destinat să trateze trei dintre cele mai frecvente complicații ale chirurgiei oculare cu laser: miopie, hipermetropie și astigmatism.

Un chirurg LASIK va produce un lambou din stratul exterior al colțului pentru a oferi acces la țesutul de dedesubt. Acest lucru necesită abilități, precum și cele mai recente descoperiri în tehnologia imagistică digitală, care permite medicilor LASIK să examineze fotografii detaliate ale corneei în timp ce aceștia funcționează. PRK, sau keratectomia fotorefractivă, este o operație oculară care folosește lasere pentru a remodela corneea. Este prescris pacienților cu miopie, hipermetropie sau astigmatism uşoară până la severă. LASEK (keratomileuzis epitelial laser) este comparabil cu PRK. Medicul face o clapă și folosește un laser pentru a restructura corneea. Lamboul este reparat și lăsat să se vindece înainte de a fi înlocuit cu o lentilă de contact moale.

LASIK a înlocuit efectiv cheratoplastia lamelară automată (ALK) în tratarea persoanelor cu miopie severă și un anumit grad de hipermetropie. În loc să folosească un laser, un medic face o tăietură pentru a remodela și a îndrepta stratul inferior al corneei.

Schimbul de lentile de refracție sau RLE, este o procedură cu laser pentru ochi care are ca scop corectarea cataractei

Medicul face o mică incizie pentru a îndepărta cristalinul natural al ochiului, situat la marginea corneei. Această lentilă este înlocuită cu o lentilă sintetică din silicon sau plastic. Aceasta este, de asemenea, cunoscută sub denumirea de procedură de „extracție a lentilelor clare” sau „înlocuire a lentilelor de refracție”. Pe lângă faptul că lucrează cu cataracta, poate corecta și hipermetropia sau miopia extremă și poate ajuta pacienții cu cornee subțire, ochi uscați sau alte probleme minore legate de vedere.

Alte proceduri similare includ EpiLASIK (un strat subțire de corneea este îndepărtată și apoi înlocuită); Schimb de lentile prezbite (PRELEX), în care o lentilă naturală foarte rigidă este înlocuită cu o lentilă multifocală, flexibilă pentru a ajuta pacienții să se concentreze mai bine; și Intacs, cunoscute și sub denumirea de segmente de inel intracornean sau ICR, sunt o varietate de operații cu laser pentru ochi în care două inele de plastic în formă de semilună sunt plasate pe marginea cea mai exterioară a corneei, permițând razelor de lumină să fie refocalizate pe retină. În tratamentul miopiei, ICR a fost în mare parte înlocuită de operații bazate pe laser.

\"laser

Să ne uităm și la unele dintre afecțiunile care provoacă pierderea vederii

O pierdere bruscă a vederii este o urgență medicală. Pacientul se adresează de obicei de urgență la clinicile de oftalmologie cu această plângere într-un ochi. Tratamentul este îndreptat către cauză; daca tratamentul este intarziat, pierderea vederii progreseaza rapid si poate aparea pierderea permanenta a vederii, si anume orbirea. În situații de scădere a tensiunii arteriale cauzate de inactivitate prelungită, expunere pe termen lung la ecrane digitale și trecerea de la medii întunecate la medii luminoase, schimbarea de la un mediu întunecat la unul deschis poate produce o vedere încețoșată brusc. Pe de altă parte, modificările valorilor sanguine și afectarea bruscă a vederii pot apărea ca semn al unor boli neurologice.

Ce este pierderea bruscă a vederii?

Pierderea bruscă a vederii este definită ca fiind o pierdere vizuală care apare în câteva secunde, minute sau zile. Vederea poate deveni încețoșată, se estompează în întregime sau poate fi perturbată de lumini intermitente sau plutitoare în câmpul vizual. O parte din sau întregul câmp vizual poate fi afectat. Deși pierderea bruscă a vederii este de obicei nedureroasă, poate fi însoțită de disconfort ocular, roșeață și dureri de cap. Orice schimbare rapidă a câmpului vizual este potențial periculoasă, chiar dacă afectează doar o parte a câmpului sau se rezolvă de la sine.

Pierderea bruscă a vederii este o urgență medicală și oricine se confruntă cu aceasta ar trebui să solicite asistență medicală. imediat. Evaluarea include un examen oftalmologic, precum și un examen neurologic pentru a evalua funcția ochilor și a creierului. Ca parte a primei examinări, pot fi comandate teste de sânge și studii imagistice ale creierului. Examenele și testele sunt efectuate pentru a căuta anumite tulburări oculare, precum și boli medicale generale care ar putea cauza pierderea vederii.

cele mai răspândite cauze ale pierderii neașteptate a vederii

Probleme ale vederii calea de la ochi la creier poate provoca pierderea vederii. Lumina intră în ochi și este transformată în impulsuri electrice care sunt procesate în creier în timpul procesului de a vedea. Lumina pătrunde în ochi prin pupilă și este transpusă în impulsuri electrice de către celulele din retină, care se află în partea din spate a ochiului. Nervii optici transportă aceste impulsuri de la ochi la creier. Lobii occipitali ai creierului procesează informațiile vizuale. Pierderea vederii poate apărea în orice punct de-a lungul acestei căi vizuale.

Care este durata pierderii temporare a vederii?

Pierderea temporară a vederii poate fi cauzată de vasculare, neurologice (sistemul nervos), sau boli oftalmologice (oculare). Microemboli induse de boala arterei carotide determină pierderea tranzitorie a vederii la un ochi. În mod normal, durează 2-30 de minute pentru a finaliza reparația.

Cum este detectată pierderea vederii în ochi?

Existența unei boli oculare este indicată de simptome precum tulburarea vederii, disconfort ocular acut, dureri de cap, greață și roșeață și umflare a ochilor. Observarea corectă a simptomelor este esențială pentru un diagnostic și terapie precise. Multe boli neurologice pot cauza probleme vizuale. Printre acestea se numără nevrita optică (inflamația nervului ocular), blocarea vaselor nervului optic, tumorile nervului ocular, tumorile glandei pituitare, ocluziile cerebrovasculare și tulburările ereditare.

Cum îmi pot restabili vederea?

Indiferent de afecțiunea care cauzează pierderea vederii, aceasta este abordată eficient cu medicamente sau intervenții chirurgicale. Dacă este prezentă cataracta, de exemplu, este necesar un tratament chirurgical. Din păcate, nu toate formele de pierdere a vederii sunt tratabile.

Care este motivul orbirii?

Ce este exact heterocromia?

Apariția diferitelor culorile ochilor în anatomie este cunoscută sub numele de heterocromie. Se observă cel mai frecvent la iris, deși poate fi găsită și pe păr și piele. Heterocromia este cauzată de excesul sau lipsa de melanină (pigment). Acest lucru poate fi moștenit sau cauzat de mozaism genetic, himerism, boală sau traumă. Deși s-a stabilit frecvent această diferență între heterocrom, un ochi afectează total sau parțial (heterocromie sectorială), în general ereditar (datorită mozaismului sau congenital) sau apărând ulterior, cu irisul sau o porțiune mai închisă sau mai deschisă. Majoritatea cazurilor de heterocromie sunt cauzate de o boală sau afecțiune congenitală sau de o vătămare fizică. În urma unor boli sau traume, culoarea unui ochi s-ar putea schimba.

În ultimii ani, pentru prima dată în lume, heterocromia a fost tratată cu succes de dr. Mustafa Mete folosind laser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *