Laserkirurgi til behandling af øjensygdomme og heterokromi

Øjenlaserkirurgi til behandling af øjensygdomme

Øjenlasertyper bruges i laserkirurgi til behandling af øjenlidelser. Ikke alle laserøjneoperationer er skabt lige. Afhængigt af individets eksisterende syn, alder, livsstil, hornhindeform og en række andre kriterier, kan deres læge ordinere en hvilken som helst af de forskellige typer laseroperationer. Lasere bruges ikke kun til synskorrektion. Også lasere bruges til behandling af grøn stær, nethindelidelser, øjenkanalproblemer, makula-sygdomme osv. Sidste nye teknologilasere bruges til øjenfarveændring. Denne nye 8G-laser har en unik karakter til kun at målrette mod melanin celler, dette giver det for at beskytte øjets sundhed. For flere laser øjenfarveændringsoperationer følg os.

\"laser

Hvad er laser øjenoperation helt præcist?

Laser øjenoperation er en medicinsk behandling, der kan helbrede en række synshæmmende sygdomme. Laser øjenoperation er ikke for alle. Mennesker med specifikke medicinske lidelser, livsstilsvalg eller miljøvariable er muligvis ikke kandidater til operation. Laser øjenkirurgi, som enhver anden medicinsk procedure, indebærer risici. De er ofte milde til moderat ubehagelige og vil forsvinde med passende behandling og tid. I de fleste situationer indebærer laser øjenkirurgi, at en kirurg skærer en meget tynd flap på overfladen af ​​hornhinden, hæver flappen og derefter justerer øjet med en laser for at koncentrere lysbølgerne på nethinden korrekt. Synet kommer sig inden for to dage, og eventuelle yderligere virkninger tager normalt to til tre uger at komme sig helt fra. Den enkelte bør rådføre sig med sin læge, før han gennemgår en operation. Øjenlasertyper bør forstås, såvel som oplysninger om problemer. Som vi nævnte før, er en anden metode laser øjenfarveændringskirurgi til øjenfarvekosmetik.

 

Hvad er de forskellige typer øjenlasere?

Ikke alle laserøjeoperationer er skabt lige. Afhængigt af individets eksisterende syn, alder, livsstil, hornhindeform og en række andre kriterier, kan deres læge ordinere en hvilken som helst af de forskellige typer laseroperationer. LASIK er den mest udbredte. Hornhindevævet ændres under operationen for at tillade lysstråler at nå nethinden. LASIK er beregnet til at behandle tre af de hyppigste komplikationer ved laseroperationer: nærsynethed, hypermetropi og astigmatisme. En LASIK-kirurg vil producere en flap af hjørnets ydre lag for at give adgang til det underliggende væv. Dette kræver dygtighed såvel som de seneste gennembrud inden for digital billedteknologi, som gør det muligt for LASIK-læger at undersøge detaljerede fotografier af hornhinden, mens de opererer.

PRK, eller fotorefraktiv keratektomi, er en øjenoperation, der anvender lasere til at omforme hornhinden. Det er ordineret til patienter med mild til svær nærsynethed, hypermetropi eller astigmatisme. LASEK (laser epithelial keratomileusis) er sammenlignelig med PRK. Lægen laver en klap og bruger en laser til at omstrukturere hornhinden. Klappen repareres og får lov til at hele, inden den udskiftes med en blød kontaktlinse. LASIK har effektivt erstattet automatiseret lamellær keratoplastik (ALK) ved behandling af mennesker med svær nærsynethed og en vis grad af hypermetropi. I stedet for at bruge en laser laver en læge et snit for at omforme og rette det nederste lag af hornhinden.

Refractive lens exchange, eller RLE, er en øjenlaserprocedure, der har til formål at korrigere grå stær

Lægen laver et lille snit for at fjerne øjets naturlige linse, der ligger i kanten af ​​hornhinden. Denne linse er erstattet med en syntetisk linse lavet af silikone eller plastik. Dette er også kendt som en \”klar linseudtrækning\” eller \”refraktiv linseudskiftning\” procedure. Ud over at arbejde med grå stær kan den også korrigere ekstrem hypermetropi eller nærsynethed og hjælpe patienter med tynde hornhinder, tørre øjne eller andre mindre synsrelaterede problemer.

Andre lignende procedurer omfatter EpiLASIK (et tyndt lag af hornhinden fjernes og udskiftes derefter); presbyopisk linseudskiftning (PRELEX), hvor en meget stiv naturlig linse erstattes med en multifokal, fleksibel linse for at hjælpe patienter med at fokusere bedre; og Intacs, også kendt som intracorneale ringsegmenter eller ICR, er en række øjenlaseroperationer, hvor to halvmåneformede plastringe er placeret på den yderste kant af hornhinden, hvilket gør det muligt at genfokusere lysstrålerne på nethinden. I behandlingen af ​​nærsynethed er ICR for det meste blevet erstattet af laserbaserede operationer.

 

\"laser

 

Lad os også se på nogle af de tilstande, der forårsager synstab

Et pludseligt tab af synet er en medicinsk nødsituation. Patienten henvender sig normalt akut til øjenklinikker med denne klage på det ene øje. Behandlingen er rettet mod årsagen; hvis behandlingen forsinkes, skrider synstabet hurtigt frem, og der kan opstå permanent synstab, nemlig blindhed. I situationer med lavt blodtryk forårsaget af langvarig inaktivitet, langvarig eksponering for digitale skærme og et skift fra mørke til lyse omgivelser, kan ændringen fra mørke til lyse omgivelser give pludselig sløret syn. Ændringer i blodværdier og pludseligt nedsat syn kan på den anden side opstå som tegn på nogle neurologiske sygdomme.

Hvad er pludseligt synstab?

Pludselig synstab er defineret som et synstab, der opstår inden for få sekunder, minutter eller dage. Synet kan blive sløret, falme helt eller blive forstyrret af blinkende lys eller flydere i synsfeltet. En del af eller hele synsfeltet kan være forringet. Selvom pludseligt synstab normalt er smertefrit, kan det være ledsaget af øjenbehag, rødme og hovedpine. Ethvert hurtigt skift i synsfeltet er potentielt farligt, selvom det bare påvirker en del af feltet eller løser sig af sig selv. Pludselig synstab er en medicinsk nødsituation, og enhver, der oplever det, bør straks søge lægehjælp. Vurderingen omfatter en øjenundersøgelse samt en neurologisk undersøgelse til vurdering af øjnenes og hjernens funktion. Som en del af den første undersøgelse kan der bestilles blodprøver og billeddiagnostiske undersøgelser af hjernen. Undersøgelser og test udføres for at søge efter særlige øjenlidelser såvel som generelle medicinske sygdomme, der kan forårsage synstab.

de mest udbredte årsager til uventet synstab

Problemer i synsvejen fra øjnene til hjernen kan forårsage synstab. Lys kommer ind i øjet og omdannes til elektriske impulser, der behandles i hjernen under processen med at se. Lys kommer ind i øjet gennem pupillen og omsættes til elektriske impulser af celler i nethinden, som er placeret bagerst i øjet. Synsnerverne bærer disse impulser fra øjnene til hjernen. Hjernens occipitallapper behandler visuel information. Synstab kan forekomme på et hvilket som helst tidspunkt langs denne synsvej.

Hvad er varigheden af ​​et midlertidigt synstab?

Midlertidigt synstab kan være forårsaget af vaskulære, neurologiske (nervesystemet) eller oftalmologiske (øjen) sygdomme. Mikroemboli induceret af carotisarteriesygdom forårsager forbigående tab af syn på det ene øje. Det tager normalt 2-30 minutter at afslutte reparationen.

Hvordan opdages synstab i øjet?

Eksistensen af ​​en øjensygdom indikeres af symptomer som nedsat syn, akut øjenbehag, hovedpine, kvalme og rødme og hævelse af øjnene. Korrekt symptomobservation er afgørende for nøjagtig diagnose og terapi. Mange neurologiske sygdomme kan forårsage synsproblemer. Blandt dem er optisk neuritis (øjennervebetændelse), blokering af synsnervekar, øjennervetumorer, hypofysetumorer, cerebrovaskulære okklusioner og arvelige lidelser.

Hvordan kan jeg genoprette mit syn?

Uanset hvilken tilstand der forårsager synstab, behandles det effektivt med medicin eller kirurgi. Hvis der for eksempel er grå stær, er kirurgisk behandling nødvendig. Desværre er det ikke alle former for synstab, der kan behandles.

Hvad er årsagen til blindhed?

  • Glaukom
  • højt blodtryk
  • Gule pletsygdom
  • uventet arteriel okklusion
  • Endophthalmitis
  • grå stær,
  • optisk nervebetændelse,
  • øjennerve eller nethindetumorer
  • Øjenskader med fuld tykkelse

Hvad er heterochromia helt præcist?

Forekomsten af ​​distinkte øjnefarver i anatomien er kendt som heterochromia . Det er oftest observeret i iris, selvom det også kan findes på hår og hud. Heterokromi er forårsaget af et overskud eller mangel på melanin (pigment). Dette kan være arvet eller forårsaget af genetisk mosaisme, kimærisme, sygdom eller traumer. Selvom denne forskel ofte er blevet fastslået mellem heterokrom, påvirker det ene øje helt eller delvist (sektoriel heterokromi), generelt arvelig (på grund af mosaisme eller medfødt) eller efterfølgende optrædende, med en mørkere eller mere åben iris eller del af en del. De fleste tilfælde af heterokromi er forårsaget af en medfødt sygdom eller tilstand eller af en fysisk skade. Efter nogle sygdomme eller traumer kan øjets farve ændre sig.

I de seneste år, for første gang i verden, heterochromia blev behandlet med succes af Dr. Mustafa Mete ved hjælp af laser.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top