Operation för att ändra ögonfärg

Operation för att ändra ögonfärg permanent

Visste du att du har andra alternativ än kirurgi och kontaktlinser till ändra din ögonfärg? Du kommer utan tvekan att bli förvånad över att veta att vi använder en mycket säker laser för att ändra din ögonfärg. Dessutom kan denna laser ändra din ögonfärg både framgångsrikt och naturligt. Det finns absolut ingenting som kan göras för att ändra den naturliga färgen på din iris på något sätt. Å andra sidan kan spontana förändringar i ögonfärgen vara resultatet av en mängd olika medicinska tillstånd eller behandlingar, inklusive vissa ögonsjukdomar, droger och andra. Färgen på iris kan variera från ljusbrun till svart. På grund av Tyndall-effekten kan iris se blå, grön eller hasselfärgad ut, beroende på hur ljuset sprids i irisstroman.

Även om genetiken för ögonfärg är mycket komplicerad, kan det vara möjligt i framtiden att ändra en persons naturliga irisfärg på mindre än en minut med hjälp av en icke-invasiv laserterapi som tar bort pigment intravenöst.

Många människor vill ändra färgen på sina ögon. Genetik bestämmer ögonfärg. Den färgade delen av ögat kallas iris. Pupillens storlek styrs av iris, som är en muskel som växer och krymper beroende på hur mycket ljus som finns runt omkring. Hur mörka dina ögon är beror på hur mycket melanin det finns i din iris. Det är mycket färg i bruna ögon, men det finns inte mycket i blå ögon. När nyans, mättnad och värde läggs ihop skapas färguppfattning (lumineyes).

\"laserkirurgi

Kirurgi är ett aggressivt alternativ för långvarig (permanent ögonfärg) förändring

Det finns huvudsakligen två typer. Keratopigmentering är ett sätt att ändra färgen på dina ögon. Under irisimplantatoperation sätts en irisprotes av en annan färg in i ögat. Det användes först för att behandla ögonskador och andra problem, men nu använder folk det för dess skönhetsfördelar. Experter säger dock att ingen av dessa procedurer har godkänts av FDA. Allvarliga ögonproblem som blindhet, glaukom och inflammation kan också inträffa.

Om du tar läkemedlet och sedan märker att färgen på dina ögon har ändrats, ring läkaren som gav dig läkemedlet.

Är det säkert att genomgå en laseroperation för att ändra ögonfärg?

Permanenta sätt att ändra färgen på dina ögon inkluderar irisimplantatkirurgi, hornhinnepigmentering och laserförändring av ögonfärg. Visst är laserkirurgi för att byta ögonfärg det säkraste och naturligaste sättet om den använder \”Lumineyes.\”

Hur får du en Irisimplantatkirurgi för att byta ögonfärg

Irisimplantatkirurgi är en operation utanför sjukhus där en falsk iris sätts in i ögat medan patienten är under lokalbedövning.

1956 användes denna metod först för att åtgärda problem med iris orsakade av fosterskador, sjukdom eller skada. Forskare fann att irislinsmembranimplantat kan hjälpa till att återställa irisens naturliga funktioner, som att minska bländning och förbättra synen.

Det finns olika typer av protetiska irisimplantat som används för att förbättra synen. En av dessa är en behandling där en irisprotes sätts in i ögat. Till en början användes det för att behandla problem med iris, som albinism och aniridi. Men du kan inte ändra din ögonfärg permanent av utseendemässiga skäl. Irisimplantatkirurgi innebär att man sätter in en falsk iris för att ersätta en som inte växer rätt eller som skadades i en olycka. Kirurgi kan också göras för att få någon att se bättre ut, som att byta färg på ögonen.

FDA har inte godkänt användningen av konstgjorda irisimplantat av icke-medicinska skäl eftersom de är farliga.

För att minska risken görs ofta irisimplantatoperationer samtidigt som kataraktoperationer, linsimplantatoperationer eller hornhinnetransplantationer. Irisimplantat som används av icke-medicinska eller kosmetiska skäl anses vara mycket farliga, så FDA i USA förbjuder dem. Det finns en chans att ha sämre syn eller bli blind, och hornhinneskador kan orsaka synsvårigheter och grå starr. Att ändra ögonfärgen är mer sannolikt för att få dig att förlora synen eller bli blind än att få dig att se bättre ut.

\"operation

Ett irisimplantat bör endast ges till personer som har problem med sin iris och inte har en klar lins.

< p>De flesta läkare föredrar att ögat har grå starr, ingen lins (afakisk) eller en konstgjord lins för att vara en kandidat för irisimplantatoperation (pseudofak).

Människor som inte har en iris men att ha en klar lins är inte bra kandidater för irisimplantat eftersom en fungerande lins inte bör utsättas för risk för att fixa en saknad iris. Risken för problem med funktionella irisimplantat är lägre än risken för problem med kosmetiska irisimplantat. Här är några av riskerna med irisimplantat:

  • Glaukom och grå starr kan orsakas av högt intraokulärt tryck.
  • När hornhinnan skadas gör det svårt att se .
  • Ögoninflammation orsakar suddig syn och tårar.

Irisimplantatkirurgi är tillgängligt i vissa delar av världen. Dr. Mete rekommenderar starkt att du måste vara medveten om denna operation!!!!

Den gjordes för att fixa eller ersätta iris när den var skadad eller sjuk. Men eftersom det kan ändra ögonfärg permanent, blir det mer populärt bland människor som bara vill se annorlunda ut.

Det finns ett antal risker med denna operation.

Trusted Source fann att personer som fick irisimplantat för att få sig att se bättre ut hade större risk att få problem som:

  1. Irritation i ögat
  2. Corneal sår
  3. Glaukom katarakt kan orsaka partiell synförlust eller blindhet.

Just nu är den här typen av operation inte tillåten i USA, och det har inte gjorts några kliniska tester som visar att det är säkert.

Färgkontaktlinser

Mer än 30 miljoner människor runt om i världen använder färgade kontaktlinser, och ytterligare 84 miljoner har försökt göra det. Nästan 90 % av människor som använder färglinser ville att deras ögon skulle gå från mörka till ljusa.

Tyvärr finns det vissa problem med färgade kontakter. De måste tas om hand varje dag, ser ofta konstiga ut och kan orsaka ögonsmärta och problem med torra ögon. Människor kan ändra färgen på sina ögon för gott med irisimplantat. Å andra sidan har implantat tagits ut ur människors kroppar mer än en gång på grund av allvarliga problem.

Tatuering av hornhinnan eller keratopigmentering

Det görs genom att injicera eller tatuera in pigment i hornhinnan för att få iris att se ut som om den har olika färger. Denna behandling, som först användes för att behandla korneal opacitet orsakad av leukom eller keratit, är inte avsedd att ändra ögats färg av kosmetiska skäl. Det är ett semipermanent alternativ, men det kan orsaka hornhinneinfektion, känslighet för ljus och ögongloben kan fastna i öppningen av den främre kammaren.

Ändra ögonfärg genom att använda lumineyes laserterapi

Lumineyes-lasern tar bort pigment från irisytan och avslöjar de blå och gröna färgerna som är gömda bakom melaninet. Lasermetoden innebär ingen operation och används utan att skada ögat. Processen ändrar ögonfärgen för gott, men det kan ta många behandlingar för att få det resultat du vill ha. För närvarande är proceduren för att ändra ögonfärg med laser, som Dr. Mete kallar \”My lumineyes\”, det bästa sättet att få hälsosamma, naturliga resultat. Lasern är säker och ger naturliga resultat för att ändra ögonfärgen permanent.

Om du vill ändra färgen på dina ögon för utseende kan du göra en rad saker. Förutom färgade kontaktlinser kan det översta lagret av ögats melanin (pigment), som styr ögats färg och nyans, ändras permanent. Detta gör ett brunt öga permanent blått.

Är det möjligt att ändra färgen på mina ögon på ett naturligt sätt?

Du kan inte ändra färgen på din iris på ett naturligt sätt sätt. Men det finns ett antal medicinska tillstånd som kan göra att ögonen ändrar färg på egen hand, till exempel:

  • Fuchs heterokromiska iridocyklit (inflammation i vissa vävnader i ögat, inklusive regnbågshinnan)
  • Pigmentdispersionssyndrom (pigmentförlust)
  • Uveit är en inflammation i ögonglobens mittskikt.

Dina ögon kan se annorlunda ut för ett antal av skäl. De kan få pupillen att bli större, sätta mer blod i ögat eller göra en ring runt hornhinnan. De flesta av dessa saker ändrar inte färgen på iris. Det finns dock några undantag.

Fuchs heterokrom iridocyklit

Fuchs heterokrom iridocyklit orsakas av inflammation i den främre delen av ögat. Även om sjukdomen inte är helt klarlagd, rapporterar människor ofta om dess symtom och effekter. I vissa fall kan personer med Fuchs heterokrom iridocyklit förlora färg från iris i det drabbade ögat. Detta kan få någon vars ögon är naturligt bruna att se ut som om de har blå ögon. Tyvärr har grå starr och glaukom kopplats till denna störning.

PDS(pigment dispersion syndrome)

PDS(pigment dispersion syndrome) är vanligast hos unga män som har varit närsynta i dåtid. I det här fallet lämnar pigmentcellerna verkligen irisen bakom sig. Detta kan få ögonen att se ljusare ut och förändringen kan se ojämn ut i vissa situationer. Problemet orsakas ofta av glaukom, och patientens ögon kommer nästan säkert att behöva behandling för att hålla sig friska. Dina ögon kan också förändras när du blir äldre. Det borde inte vara en stor förändring i ögonfärgen, men du kanske märker att det bleknar något. Detta är mer märkbart hos personer med blå eller gröna ögon, men det kan också ha viss effekt på personer med mörkare iris. Även om de flesta tror att detta är normalt, bör äldre personer med ljusa ögon se upp för tidiga tecken på grå starr, som kan vara svårare att märka.

Även om ingen av dessa sjukdomar orsakar stora förändringar i ögonen färg, de är de vanligaste. Vissa mycket sällsynta sjukdomar kan orsaka liknande förändringar. Som en allmän regel bör du alltid uppsöka din ögonläkare om du har några bekymmer. Detta inkluderar att märka några förändringar i hur du ser eller hur dina ögon ser ut. Grumling, en konstig ring runt hornhinnan, nya fläckar på iris eller en förändring i ögonfärgen kan alla vara tecken på ett medicinskt problem som måste undersökas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top