Χειρουργική λέιζερ ματιών για τη θεραπεία οφθαλμικών παθήσεων

Οι τύποι λέιζερ ματιών χρησιμοποιούνται στη χειρουργική με λέιζερ για τη θεραπεία οφθαλμικών διαταραχών. Δεν δημιουργούνται όλες οι επεμβάσεις στα μάτια με λέιζερ ίσες. Ανάλογα με την υπάρχουσα όραση του ατόμου, την ηλικία, τον τρόπο ζωής, το σχήμα του κερατοειδούς και μια ποικιλία άλλων κριτηρίων, ο γιατρός του μπορεί να συνταγογραφήσει οποιονδήποτε από τους διάφορους τύπους χειρουργικών επεμβάσεων με λέιζερ. Τα λέιζερ δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τη διόρθωση της όρασης. Επίσης, τα λέιζερ χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία γλαυκώματος, διαταραχών αμφιβληστροειδούς, προβλήματα οφθαλμικών καναλιών, ασθένειες ωχράς κ.λπ. Τα λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας χρησιμοποιούνται για αλλαγή χρώματος ματιών. Αυτό το νέο λέιζερ 8G έχει μοναδικό χαρακτήρα για στόχευση μόνο μελανίνη κύτταρα που παρέχει για την προστασία της υγείας των ματιών. Για περισσότερες διαδικασίες λέιζερ χειρουργικής αλλαγής χρώματος ματιών ακολουθήστε μας.

\"laser

Τι ακριβώς είναι η χειρουργική επέμβαση ματιών με λέιζερ;

Η χειρουργική επέμβαση ματιών με λέιζερ είναι μια ιατρική θεραπεία που μπορεί να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες που προκαλούν βλάβη στην όραση. Η χειρουργική επέμβαση ματιών με λέιζερ δεν είναι για όλους. Άτομα με συγκεκριμένες ιατρικές διαταραχές, επιλογές τρόπου ζωής ή περιβαλλοντικές μεταβλητές ενδέχεται να μην είναι υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση ματιών με λέιζερ, όπως και κάθε άλλη ιατρική διαδικασία, εγκυμονεί κινδύνους. Συχνά είναι ήπια έως μέτρια άβολα και θα υποχωρήσουν με την κατάλληλη θεραπεία και χρόνο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση ματιών με λέιζερ συνεπάγεται ότι ένας χειρουργός κόβει ένα πολύ λεπτό πτερύγιο στην επιφάνεια του κερατοειδούς, σηκώνοντας το πτερύγιο, και στη συνέχεια προσαρμόζοντας το μάτι με λέιζερ για να συγκεντρωθούν κατάλληλα τα κύματα φωτός στον αμφιβληστροειδή.

Η όραση ανακάμπτει μέσα σε δύο ημέρες και για τυχόν περαιτέρω επιπτώσεις χρειάζονται συνήθως δύο έως τρεις εβδομάδες για την πλήρη αποκατάσταση. Το άτομο θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πρέπει να κατανοηθούν τα είδη λέιζερ ματιών, καθώς και πληροφορίες για προβλήματα. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, μια διαφορετική μέθοδος είναι η χειρουργική επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών με λέιζερ για καλλυντικά για το χρώμα των ματιών.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι λέιζερ ματιών;

Όχι όλα οι επεμβάσεις στα μάτια με λέιζερ δημιουργούνται ίσες. Ανάλογα με την υπάρχουσα όραση του ατόμου, την ηλικία, τον τρόπο ζωής, το σχήμα του κερατοειδούς και μια ποικιλία άλλων κριτηρίων, ο γιατρός του μπορεί να συνταγογραφήσει οποιονδήποτε από τους διάφορους τύπους χειρουργικών επεμβάσεων με λέιζερ. Το LASIK είναι το πιο διαδεδομένο. Ο ιστός του κερατοειδούς αλλοιώνεται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να επιτρέψει στις ακτίνες φωτός να φτάσουν στον αμφιβληστροειδή. Το LASIK προορίζεται για τη θεραπεία τριών από τις πιο συχνές επιπλοκές της χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ: μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.

Ένας χειρουργός LASIK θα δημιουργήσει ένα πτερύγιο του εξωτερικού στρώματος της γωνίας για να παρέχει πρόσβαση στον υποκείμενο ιστό. Αυτό απαιτεί δεξιότητες καθώς και τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις στην τεχνολογία ψηφιακής απεικόνισης, που επιτρέπει στους γιατρούς της LASIK να εξετάζουν λεπτομερείς φωτογραφίες του κερατοειδούς καθώς χειρουργούν. Η PRK, ή φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή, είναι μια οφθαλμική επέμβαση που χρησιμοποιεί λέιζερ για την αναμόρφωση του κερατοειδούς. Συνταγογραφείται για ασθενείς με ήπια έως σοβαρή μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό. Το LASEK (laser epithelial keratomileusis) είναι συγκρίσιμο με το PRK. Ο γιατρός κάνει ένα κρημνό και χρησιμοποιεί λέιζερ για να αναδομήσει τον κερατοειδή. Ο κρημνός επισκευάζεται και αφήνεται να επουλωθεί πριν αντικατασταθεί με μαλακό φακό επαφής.

Το LASIK έχει αντικαταστήσει αποτελεσματικά την αυτοματοποιημένη κερατοπλαστική με φύλλα (ALK) στη θεραπεία ατόμων με σοβαρή μυωπία και κάποιου βαθμού υπερμετρωπία. Αντί να χρησιμοποιείται λέιζερ, ένας γιατρός κάνει μια τομή για να αναδιαμορφώσει και να ισιώσει το κάτω στρώμα του κερατοειδούς.

Η διαθλαστική ανταλλαγή φακών, ή RLE, είναι μια διαδικασία λέιζερ ματιών που στοχεύει στη διόρθωση του καταρράκτη

Ο γιατρός κάνει μια μικρή τομή για να αφαιρέσει τον φυσικό φακό του ματιού, που βρίσκεται στην άκρη του κερατοειδούς. Αυτός ο φακός αντικαθίσταται με συνθετικό φακό από σιλικόνη ή πλαστικό. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως διαδικασία \”εξαγωγής καθαρού φακού\” ή \”αντικατάστασης διαθλαστικού φακού\”. Εκτός από την εργασία με τον καταρράκτη, μπορεί επίσης να διορθώσει την ακραία υπερμετρωπία ή τη μυωπία και να βοηθήσει ασθενείς με λεπτό κερατοειδή, ξηροφθαλμία ή άλλα μικρά προβλήματα που σχετίζονται με την όραση.

Άλλες παρόμοιες διαδικασίες περιλαμβάνουν το EpiLASIK (ένα λεπτό στρώμα από χιτώνα χιτώνα, ξηροφθαλμία ή άλλα μικρά προβλήματα όρασης). ο κερατοειδής αφαιρείται και στη συνέχεια αντικαθίσταται). πρεσβυωπική ανταλλαγή φακών (PRELEX), στην οποία ένας πολύ άκαμπτος φυσικός φακός αντικαθίσταται από έναν πολυεστιακό, εύκαμπτο φακό για να βοηθήσει τους ασθενείς να εστιάσουν καλύτερα. και τα Intacs, επίσης γνωστά ως τμήματα ενδοκεράτιου δακτυλίου ή ICR, είναι μια ποικιλία επεμβάσεων οφθαλμικού λέιζερ κατά τις οποίες δύο πλαστικοί δακτύλιοι σε σχήμα ημισελήνου τοποθετούνται στο εξωτερικό άκρο του κερατοειδούς, επιτρέποντας στις ακτίνες φωτός να εστιαστούν εκ νέου στον αμφιβληστροειδή. Στη θεραπεία της μυωπίας, το ICR έχει ως επί το πλείστον αντικατασταθεί από επεμβάσεις που βασίζονται σε λέιζερ.

\"laser

Ας δούμε επίσης μερικές από τις καταστάσεις που προκαλούν απώλεια όρασης

Μια ξαφνική απώλεια όρασης αποτελεί επείγουσα ιατρική κατάσταση. Ο ασθενής συνήθως απευθύνεται επειγόντως σε οφθαλμολογικές κλινικές με αυτό το παράπονο στο ένα μάτι. Η θεραπεία κατευθύνεται στην αιτία. Εάν η θεραπεία καθυστερήσει, η απώλεια όρασης εξελίσσεται γρήγορα και μπορεί να εμφανιστεί μόνιμη απώλεια όρασης, δηλαδή τύφλωση. Σε περιπτώσεις χαμηλής αρτηριακής πίεσης που προκαλείται από εκτεταμένη αδράνεια, μακροχρόνια έκθεση σε ψηφιακές οθόνες και μετάβαση από σκοτεινά σε φωτεινά περιβάλλοντα, η αλλαγή από σκοτεινό σε φωτεινό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει απότομη θολή όραση. Οι αλλαγές στις τιμές του αίματος και η απότομη εξασθενημένη όραση, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προκύψουν ως σημάδι ορισμένων νευρολογικών παθήσεων.

Τι είναι η ξαφνική απώλεια όρασης;

Η αιφνίδια απώλεια όρασης ορίζεται ως ένδειξη ορισμένων νευρολογικών ασθενειών. μια απώλεια όρασης που συμβαίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, λεπτά ή ημέρες. Η όραση μπορεί να γίνει θολή, να εξασθενίσει εντελώς ή να διαταραχθεί από φώτα που αναβοσβήνουν ή πλωτήρες στο οπτικό πεδίο. Ένα τμήμα ή το πλήρες οπτικό πεδίο μπορεί να επηρεαστεί. Αν και η ξαφνική απώλεια όρασης είναι συνήθως ανώδυνη, μπορεί να συνοδεύεται από ενόχληση στα μάτια, ερυθρότητα και πονοκεφάλους. Οποιαδήποτε ταχεία μετατόπιση στο οπτικό πεδίο είναι δυνητικά επικίνδυνη, ακόμα κι αν επηρεάζει απλώς ένα τμήμα του πεδίου ή υποχωρεί από μόνη της.

Η αιφνίδια απώλεια όρασης είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση και όποιος την αντιμετωπίζει θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. αμέσως. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει μια οφθαλμολογική εξέταση καθώς και μια νευρολογική εξέταση για την αξιολόγηση της λειτουργίας των ματιών και του εγκεφάλου. Ως μέρος της πρώτης εξέτασης, μπορεί να παραγγελθούν εξετάσεις αίματος και απεικονιστικές μελέτες εγκεφάλου. Πραγματοποιούνται εξετάσεις και δοκιμές για την αναζήτηση συγκεκριμένων οφθαλμικών διαταραχών καθώς και γενικών ιατρικών ασθενειών που μπορεί να προκαλούν απώλεια όρασης.

οι πιο διαδεδομένες αιτίες απροσδόκητης απώλειας όρασης

Προβλήματα στην όραση. Η διαδρομή από τα μάτια στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρασης. Το φως εισέρχεται στο μάτι και μετατρέπεται σε ηλεκτρικές ώσεις που επεξεργάζονται στον εγκέφαλο κατά τη διαδικασία της όρασης. Το φως εισέρχεται στο μάτι μέσω της κόρης και μεταφράζεται σε ηλεκτρικές ώσεις από κύτταρα στον αμφιβληστροειδή, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού. Τα οπτικά νεύρα μεταφέρουν αυτές τις παρορμήσεις από τα μάτια στον εγκέφαλο. Οι ινιακές λοβοί του εγκεφάλου επεξεργάζονται οπτικές πληροφορίες. Η απώλεια όρασης μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος αυτής της οπτικής οδού.

Ποια είναι η διάρκεια της προσωρινής απώλειας όρασης;

Η προσωρινή απώλεια όρασης μπορεί να προκληθεί από αγγειακό, νευρολογικό (νευρικό σύστημα), ή οφθαλμολογικές (οφθαλμικές) ασθένειες. Οι μικροεμβολές που προκαλούνται από τη νόσο της καρωτίδας προκαλούν παροδική απώλεια της όρασης στο ένα μάτι. Συνήθως χρειάζονται 2–30 λεπτά για να ολοκληρωθεί η επισκευή.

Πώς ανιχνεύεται η απώλεια όρασης στο μάτι;

Η ύπαρξη οφθαλμικής νόσου υποδεικνύεται από συμπτώματα όπως η εξασθενημένη όραση, οξεία δυσφορία στα μάτια, πονοκέφαλος, ναυτία και ερυθρότητα και πρήξιμο των ματιών. Η σωστή παρατήρηση των συμπτωμάτων είναι κρίσιμη για την ακριβή διάγνωση και θεραπεία. Πολλές νευρολογικές ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όρασης. Μεταξύ αυτών είναι η οπτική νευρίτιδα (φλεγμονή του οφθαλμικού νεύρου), η απόφραξη των αγγείων του οπτικού νεύρου, οι όγκοι των οφθαλμικών νεύρων, οι όγκοι της υπόφυσης, οι εγκεφαλοαγγειακές αποφράξεις και οι κληρονομικές διαταραχές.

Πώς μπορώ να αποκαταστήσω την όρασή μου;

Οποιαδήποτε κατάσταση προκαλεί απώλεια όρασης, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση. Εάν υπάρχει καταρράκτης, για παράδειγμα, απαιτείται χειρουργική θεραπεία. Δυστυχώς, δεν είναι όλες οι μορφές απώλειας όρασης θεραπεύσιμες.

Ποιος είναι ο λόγος για την τύφλωση;

Τι ακριβώς είναι η ετεροχρωμία;

Η εμφάνιση διακριτών χρώματα ματιών στην ανατομία είναι γνωστή ως ετεροχρωμία. Παρατηρείται συχνότερα στην ίριδα, αν και μπορεί επίσης να βρεθεί στα μαλλιά και το δέρμα. Η ετεροχρωμία προκαλείται από υπερβολική ή έλλειψη μελανίνης (χρωστική ουσία). Αυτό μπορεί να κληρονομείται ή να προκαλείται από γενετικό μωσαϊσμό, χιμαιρισμό, ασθένεια ή τραύμα. Αν και αυτή η διαφορά έχει συχνά διαπιστωθεί μεταξύ ετεροχρωμίας, το ένα μάτι επηρεάζει πλήρως ή εν μέρει (τομεακή ετεροχρωμία), γενικά κληρονομικό (λόγω μωσαϊσμού ή συγγενούς) ή εκ των υστέρων εμφανίζεται, με πιο σκούρα ή πιο ανοιχτή ίριδα ή τμήμα ενός τμήματος. Η πλειονότητα των περιπτώσεων ετεροχρωμίας προκαλείται από συγγενή ασθένεια ή πάθηση ή από σωματικό τραυματισμό. Μετά από ορισμένες ασθένειες ή τραύματα, το χρώμα ενός ματιού μπορεί να αλλάξει.

Τα τελευταία χρόνια, για πρώτη φορά στον κόσμο, ετεροχρωμία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τον Δρ Μουσταφά Μέτε χρησιμοποιώντας λέιζερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *